BELIKEYOU

2021-10-22

 Erasmus+: Stratēģisko partnerību inovācijas projekts skolām                                                                     2020-1-IT02-KA201-079565

Angļu versija pieejama: šeit                                                                                                                              Projekta FB lapa: šeit                                                                                                                              Projekta mājas lapa: šeit

Par projektu:  

Projekts "BELIKEYOU" ir programmas ERASMUS+ stratēģiskās partnerības skolu inovācijas projekts.  Projekta koordinējošā organizācija ARTES - Associazione Toscana Ricerca e Studio (Itālija) un pārējās organizācijas, kas ir iesaistītas kā partneri, COLEGIUL ECONOMIC ION GHICA (Rumānija), 4 EPAL KAVALAS (Grieķija), Fundacja Na Rzecz Integracji Srodowiska Akademickiego ,,Jeden Uniwersytet" (Polija), Raibais kaķis (Latvija), ASOCIACION CULTURAL INTEGRA (Spānija), 

Projekta mērķis:

Projekta sākuma stadijā ir paredzēts izstrādāt pētījumu, kura ietvaros tiks noskaidrots, kas palīdz skolēniem, kā paraugmodeli, izvēlēties uzņēmēju, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības kompetenci jau skolas solā. 

Ar projektu vēlamies panākt, ka aizvien vairāk jaunieši saka: "Es vēlos būt kā tu" (BE LIKE YOU). Projekta mērķis ir izveidot digitālo stāstu stāstīšanas programmu, balstoties uz uzņēmējdarbības lomu modeli, lai veicinātu Eiropas jauniešu uzņēmējdarbības kultūras veidošanos. Projekta ietvaros izglītojošam personālam būs iespēja iepazīties ar projekta ietvaros izstrādāto programmu, jauniešiem piedalīties programmas nodarbībās, gan Latvijas, gan starptautiskā mobilitātē. 

Projekta ''BE LIKE YOU'' mērķis ir izstrādāt novatoriska digitālo stāstījumu programmu, kura pamatā ir uzņēmējdarbības paraugmodelis, lai veicinātu jauniešu uzņēmējdarbības kultūru Eiropā.  Projekta realizācijas laikā vēlamies sadarboties ar skolām, kurās mācās skolēni no 16-19 gadiem un ieienteresētiem uzņēmejiem, kuri ir gatavi pastāstīt savu uzņēmējdarbības stāstu.

Projekta aktivitātes: 

viena no aktivitātēm ir neformālās izglītības uzņēmējdarbības programmas vadīšana vidusskolas skolēniem ar mērķi izglītot vidusskolēnus uzņēmējdarbībā un programmas noslēgumā finansiāli atbalstīt labāko ideju realizēšanu. Galvenais jautājums, uz kuru projekts centīsies atbildēt, ir - kā veicināt uzņēmējdarbības gara veicināšanu jauniešu vidū, tādējādi arī veidojot kopēju Eiropas uzņēmējdarbības kultūru.

Tiks izstrādāta programma, kur pamat elements būs digitālo stāstu stāstīšanas metodoloģiju un programmas ietvaros skolēni veidos digitālo stāstījumu par uzņēmēju. Pēc programmas izveides būs paredzēta apmācība Spānijā, kur topošie apmācību vadītājiem būs iespeja iepazīties ar programu un pēc atgriešanās no apmācībām realizēt to vietējā skolā. Projekta noslēgumā ir paredzēts noslēguma pasākums, kur pārējiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar projekta realizēšanas laikā izveidotajiem materialiem un izveidotās programmas rezultātiem.

 

2020. gadā 11. decembrī, notika BELIKEYOU pārrunas par projekta turpmākajiem plāniem un norisi

Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas sagatavošanai nav uzskatāms par satura apstiprinājumu, kas atspoguļo tikai autoru viedokļus, un Komisija nevar būt atbildīga par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu. 

Starptautiskā projekta partneru tikšanās

Polija, Poznaņa, 2.-3.09.2021

Šī bija pirmā partneru tikšanās, kas nenotika onlaine vidē. Tikšanās laikā mēs pārrunājām par projekta pašreiz paveikto un gaidāmajām nākotnes aktivitātēm. Ko tad mēs esam īsti paveikuši līdz šim un kādas būs nākotnes aktivitātes?

Līdz šim mēs esam vaikuši pētijumu visās projektā iesaistītajās valstīs un pētijums bija vērsts uz skolēnu lomu modeļa izzināšanu un padziļinātu izpratni par to vai uzņēmējs arī var kļūt par lomu modeli. Pagaidām vēl tiek izstrādāta pētijuma rezultātu gala versija, ir nedaudz jāpaciešas, lai iepazītos ar pētijuma rezultātiem!

Attiecībā uz nākotnes soļiem pārrunājām tuvojošos mobilitāti Spānijā, Valencijā, kurā dalībnieki tiks iepazīostināti ar projekta laikā tapušo programmu, programmas realizācijas laikā skolēniem būs iespēja caur animācijas un video veidošanu iepazīties ar uzņēmējiem.

Starptautiskā apmācība projekta apmācības programmas ieviešanā

Valensija, Spānija, 27.09.-01.10.2021

Balstoties uz projekta laikā veikto pētījumu tika izstrādāta apmācību programma skolēniem, kuras ietvaros izmantojot stāstu stāstīšanas metadoloģiju skolēni veido animāciju vai video par vietējo uzņēmēju.

Sīs apmācības laikā biedrības biedriem biaj iespēja iepazīties ar šo programmu un gūt nepieciešamās kompetences, lai varētu ieviets programmu skolās. Apmācību programams laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar dažādajām stāstu stāstīšanās metodēm, iepazšitināti ar skriptu un interviju veidošanu un gala rezultātā dalībniekiem praktiski bija jāizveido video vai animācija, lai attīstītu savas kompetences video un animācijas veidošanā.

Trešā starptautiskā partneru tikšanās

Rīga, Latvija 24.-25.03.2022


Tikšanās bija būtiska, lai virzītu uzņēmēju stāstu stāstīšanas IO2 programmas izstrādi, pārrunātu Eiropas skolās notiekošo programmas testēšanu, organizētu C2/C3 starptautisku apmācību skolēniem par uzņēmējdarbības stāstu stāstīšanu un saplānotu projekta rezultātu izplatīšanas pasākumu.

iesaistītās organizācijas prezentēja video, kas tika izveidoti uzņēmējdarbības stāstu laboratorijās, eksperimentējot ar IO2 Rokasgrāmatu Eiropas skolās.

IO2 rokasgrāmatas testēšana Eiropas skolās



Uzņēmējdarbības stāstu laboratorijas formātu Latvijā izmēģinājām Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā.

Studentu veidotos video varat atrast projektā Youtube Kanālā

Ja arī vēlaties organizēt Uzņēmējdarbības stāstu laboratoriju savā skolas materiāli latviešu valodā ir iespējams atrast ŠEIT.

Starptautiskā apmācība studentiem par uzņēmējdarbības stāstu stāstīšanu

Kavala, Grieķija 24.-26.06.2022


Jūnijā visiem partneriem un studentiem, kas piedalās projektā, bija iespēja tikties starptautiskās apmācībās. Apmācību laikā pārrunājām par uzņēmējdarbību un prezentējām sagatavotos materiālus, kā arī apciemojām vietējos uzņēmējus un ierakstijām intervijas.

Mēs pavadījām savas dienas, iepazīstot Grieķiju no uzņēmējdarbības puses. Mums bija iespēja ierakstīt dažas intervijas, pie kurām mēs darbojāmies pēdējās dienās. Mēs sadalījāmies mazās komandās, kur katrs bija atbildīgs par daļu darba. Pēdējās dienas aktivitātēs bija laiks arī apkopot, izvērtēt un saņemt apliecinājumu par dalību.

Rezultātu izplatīšanas pasākums "Uzņēmējdarbība jauniešu kultūras sastāvdaļa"


Balvu muzeja telpās notika projekta rezultātu izplatīšanas pasākums "Uzņēmējdarbība jauniešu kultūras sastāvdaļa", kurā piedalījās 30 dalībnieki (6 apmācību vadītāji, 3 pašvaldības pārstāvji, 1 skolotājs un 20 vidusskolēni).

Dalībniekiem atbildot uz jautājumu "Kādas atziņas jums ir pēc pasākuma?" atbildes bija sekojošas: ka pastāv šāda iespēja piedalīties šādā programmā; kļūt par uzņēmēju nav viegli, ir daudz izaicinājumu, taču ir ļoti iedvesmojoši dzirdēt uzņēmēju stāstus, arī padomāt par sevi kā uzņēmēju nākotnē; Eiropā ir arī uzņēmēji, kuri ir līderi; ir nepieciešams dalīties stāstos.

Pēdējā starptautiskā partneru tikšanās

Florence, Itālija 29.-30.08.2022

Šī bija mūsu pēdējā projekta sanāksme Florencē. Tikšanās laikā mēs pārrunājām šādas tēmas -

- Noslēguma ziņojuma sagatavošana,

- Projekta atskaites sagatavošana - IO1 un IO2 un projekta mājas lapa belikeyou.eu

- Pārrunas par nākotnes sadarbību un izaicinājumiem, ar kuriem saskārāmies projekta realizācijas laikā,

- Projekta Ilgtspējas plāna apspriešana un apstiprināšana

- Diskusija par gūto pieredzi un diskusija par turpmākajām projekta rezultātu izmantošanas iespējām.

Visus projekta rezultātus ir iespējams atrast projekta mājas lapā - šeit

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu